marker icon phone icon mail folder icon facebook icon twitter icon google plus icon arrow down icon arrow left icon arrow right icon
Παραλιες στη Θασο

Χρυση Αμμουδια

Η μεγαλύτερη παραλία της Θάσου, η Χρυσή Αμμουδιά, βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του νησιού, απέχει 12 χλμ από το Λιμένα και μόλις 4 χλμ από την Παναγία. Η ακτή στη Χρυσή Αμμουδιά είναι βραβευμένη με μπλε σημαία τόσο για την καθαρότητα των νερών της όσο και για την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει στους επισκέπτες της. Η πολύ δημοφιλής παραλία είναι οργανωμένη, με εύκολη πρόσβαση και στάθμευση. Η μαγευτική αυτή παραλία οφείλει το όνομά της στην εκτυφλωτική, χρυσή αντανάκλαση του ήλιου στην πολύ ψιλή, ξανθή άμμο. Τα ρηχά, πεντακάθαρα νερά της, καθιστούν τη Χρυσή Αμμουδιά ιδανική και για τα μικρά παιδιά. Η τοποθεσία της είναι ιδανική και για περιπάτους, ιδίως προς το άλλο άκρο της παραλίας, τη Χρυσή Ακτή ή Σκάλα Ποταμιάς. Στην πολυσύχναστη τοποθεσία της Χρυσής Αμμουδιάς η διαμονή σας είναι εύκολη υπόθεση. Εκεί θα βρείτε πληθώρα από ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια αλλά και κάμπινγκ, ενώ στην πανέμορφη παραλία παρέχονται υπηρεσίες και δραστηριότητες θαλάσσιων σπορ.

Παραδεισος

Στο ανατολικό κομμάτι της Θάσου, σε απόσταση 2 χλμ από το χωριό Κοίνυρα και 23 χλμ από το Λιμένα, υπάρχει κάπου ένας κρυμμένος, εξωτικός παράδεισος. Τόση είναι η ομορφιά του πυκνού δάσους της περιοχής, η ξανθιά λάμψη της χρυσής αμμουδιάς και η τροπική, γαλάζια μέθη των κρυστάλλινων νερών, που η παραλία πήρε το όνομα που της ταιριάζει: «Παράδεισος». Η πλαζ είναι οργανωμένη, έχει ξαπλώστρες, ομπρέλες, ενώ τα σπορ παραλίας, όπως το Beach Volley, έχουν στον Παράδεισο την τιμητική τους. Η μοναδικής ομορφιάς, κατάξανθη αμμουδιά άλλοτε αποτελούσε αποκλειστικά παραλία γυμνισμού, έκτοτε όμως οι γυμνιστές έχουν αποτραβηχτεί μόνο στη μια άκρη της ακτής. Η πρόσβαση στον Παράδεισο είναι σχετικά εύκολη και στην οργανωμένη πλαζ διατίθενται τρεις χώροι για πάρκινγκ. Μπορείτε να επιλέξετε να σταθμεύσετε το όχημά σας επί του κεντρικού οδικού άξονα ή να συνεχίσετε την πορεία σας στους δύο άνετους και σε καλή κατάσταση χωματόδρομους που οδηγούν μέχρι τη θάλασσα.

Αλυκη

Στο νοτιοανατολικό άκρο της Θάσου, 31 χλμ από το Λιμένα, βρίσκεται η Αλυκή, με δύο από τις πιο δημοφιλείς και πολυσύχναστες, αλλά συνάμα και πιο όμορφες παραλίες του νησιού. Η νότια παραλία στην Αλυκή είναι οργανωμένη, με χρυσή άμμο μέσα κι έξω από την ακτή και με πολλά ταβερνάκια και ουζερί για καλό φαγητό. Σφύζει από ζωή, ρυθμό και επισκέπτες. Από την άλλη, η βόρεια παραλία στην Αλυκή είναι λιγότερο πολυσύχναστη. Είναι οργανωμένη σε ένα μόνο σημείο της. Διαθέτει άμμο και βότσαλο έξω και πέτρες κατά την είσοδο στα γαλαζοπράσινα νερά. Οι δυο κόλποι στην Αλυκή αποτελούν φυσικό αγκυροβόλιο για μικρά αλιευτικά, γεγονός που παρέχει ασύγκριτο γραφικό χρώμα στην περιοχή, ενώ η πυκνή βλάστηση και η γενικότερη μορφολογία της τοποθεσίας προσφέρουν το τέλειο σκηνικό για μοναδικές πεζοπορίες.

Γκιολα

Η Γκιόλα πρόκειται για μια φυσική, βραχώδη πισίνα στην περιοχή Αστρίς, στα νότια της Θάσου, σε απόσταση 40 χλμ από το Λιμένα. Τα πέτρινα τείχη που την περιστοιχίζουν φτάνουν σε ύψος 8 μέτρων και πολλοί κολυμβητές επιλέγουν να βουτήξουν από ψηλά, κατευθείαν στα σμαραγδένια νερά της Γκιόλας. Το μοναδικό αυτό τοπίο απαιτεί από μέρους σας αρκετή φυσική προσπάθεια και περπάτημα προκειμένου να το προσεγγίσετε, ενώ η διαδρομή μέχρι τη Γκιόλα χαρακτηρίζεται ως αρκετά δύσκολη.

Σαλιαρα

Στο βόρειο άκρο της Θάσου, 7,5 χλμ από το Λιμένα, σας περιμένει μια εξωτική παραλία. Το μοναδικό, ολόλευκο βοτσαλάκι της και τα εντυπωσιακά, καταγάλανα νερά στη Σαλιάρα σάς ταξιδεύουν σε ονειρικά καλοκαίρια. Το εκτυφλωτικό άσπρο και οι αμέτρητες, σαγηνευτικές αποχρώσεις του γαλάζιου σ’ αυτήν την οργανωμένη παραλία θα κυριαρχούν για καιρό στις αναμνήσεις σας. Τα μοναδικά χαρακτηριστικά της καθιστούν την ακτή στη Σαλιάρα ιδιαίτερα δημοφιλή, τα τελευταία χρόνια. Για να την επισκεφτείτε, κατευθυνθείτε προς Μακρύαμμο και στρίψτε δεξιά στο φαρδύ χωματόδρομο πριν το ξενοδοχείο. Ο δρόμος είναι ευρύχωρος και σε καλή κατάσταση, αλλά ασφαλώς χρειάζεται προσοχή. Στο τέλος του χωματόδρομου θα βρείτε χώρο στάθμευσης.